en

AstraZeneca

2018 október, 1117, Budapest Alíz utca 4. - Office Garden III épület, 740m2

Az AstraZeneca egy globális szereplő a gyógyszeriparban, melynek fő profilját az innovatív gyógyszerkutatás, fejlesztés és értékesítés alkotja. A cambridge-i cég Budapesti részlege 68 fővel működik.


A vállalat létrehozott egy globális irodastratégiát, hogy a rugalmas és agilis munkamódszerek segítségével fejlesszék a dolgozók közti kommunikációt és a munkavállalói hatékonyságot. Az új Budapesti iroda az Office Garden III. épületében ezeknek a módszereknek a befogadására került kialakításra. Az összes munkavállaló számára shared desk rendszer került bevezetésre, a vezetőséget is ideértve. A zárt irodaelrendezés megszüntetésével felszabadult teret különböző kollaborációs, rekreációs helyiségek kialakítására használtuk fel. Ezek a berendezése és jellemzői a munkavállalók mindennapos igényeinek teljes mértékű figyelembevételével kerültek meghatározásra. A komplex felosztás és a változatos munkakörnyezetek biztosítják, hogy mindenki megtalálja a számára éppen legmegfelelőbb helyet az irodában.


Különböző zajcsökkentő borítások és felületek alkalmazásával próbáltuk javítani a dolgozók komfortérzetét, például a folyosókon akusztikus felületekkel rejtettük el a szekrényeket és lockereket. A fókusz-szobákban a falak szőnyeg-borítást kaptak, így csökkentve a zajt - ezekben a szobákban hosszú konferenciahívások vagy fókuszált egyéni munka zajlik. A színek, anyagok, világítótestek és a fényerő mind úgy lettek megválasztva, hogy meleg, befogadó atmoszférát teremtsenek. A mobilbútorok a legmagasabb ergonómiai elvárásoknak megfelelően kerültek kiválasztásra. Egy élő zöld-falat alakítottunk ki a recepción, és több növény-sziget is megtalálható, természetes hangulatot kölcsönözve az irodának.