en

CPI Iroda

2018 július, 1043, Budapest, Dunavirág u. 2-6, 1043m2

A CPI Property Group Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb ingatlanpiaci vállalatcsoportja, és európai szinten is egyre jelentősebb szereplővé válik. A tavalyi év végén portfoliója több mint 420 ingatlanból állt, amelyek 11 országban helyezkednek el. A Cseh Köztársaságban a CPI PG birtokolja a bevásárlóközpontok túlnyomó részét, vagyis gyakorlatilag minden nagyvárosban, illetve nagyobb kisvárosban üzemeltet bevásárlóközpontot, és több mint 12 000 lakást ad bérbe. 
Novemberben a CPI 600 millió euró, vagyis nagyjából 15,5 milliárd cseh korona értékben helyezett el kötvényeket londoni befektetőknél. A vállalatcsoport vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója, Martin Němeček elmondása szerint a kereslet több mint háromszorosa volt a kínálatnak, kikényszerítve a tranzakciók összértékének növelését is az eredetileg tervezett 500 millió euróról.

A CPI Hungary az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai szegmensben is jelen lévő társaság a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető befektetője és fejlesztője. Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern és esztétikus térkialakításra. Ennek jegyében döntött a cég 2015-ben a tulajdonában lévő régebbi irodaépületek korszerűsítésének elindításáról, modern technológiák alkalmazásával, közösségi terek kialakításával, a passage és parkok zöldítésével. A CPI Hungary épületeinek újratervezése során aktívan tett azért, hogy leendő bérlői és látogatói tudatosan használják környezetüket. Kiemelt épületei ez évben BREEAM minősítései megújultak, többnyire BREEAM in use, very good minősítéssel. 
Annak érdekében, hogy a tulajdonukban lévő épületek, új fejlesztéseik hatékonyan működjenek, és valóban energiát takarítsanak meg, nem bízzák az épületüzemeltetést másra, hanem házon belül működik az üzemeltetés és property management, illetve a szakemberek által tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyelik az épületeket. Így lehetséges, hogy a felállított rendszerek gyors reakcióidővel tudnak reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre. 

A CPI Hungary küldetésének tekinti bérlői részére az emberközpontú munkakörnyezet kialakítását és a munkahelyi komfortérzet maximalizálását. Ennek érdekében jött létre a cég Humán Innovációs Programja, melynek keretében olyan szolgáltatások kerülnek bevezetésre, melyek elősegítik az irodaházban dolgozók egészségmegőrzését, könnyítik az irodai mindennapok problémáinak megoldását, színesebbé teszik a megszokott irodaházi életet.