en

Erste Bank - Nagy Torony Átalakítás

2019 július, 1138, Budapest Népfürdő 24-26., 21000m2
Az Erste Bank Hungary Zrt. 2006-ban költözött e az akkor kifejezetten modernnek számító Európa Toronyba, ahol 10 éve nem volt teljes felújítás. A terek nem voltak egységesek: eltérő falszín, kialakítási koncepció, személytelen design jellemezte az irodát. 
 
A projekt célja elsősorban az volt, hogy az új Erste-kultúra a mindennapi munkában is érezhető legyen. Egy olyan új irodakoncepciótszerettünk volna kialakítani, amiben a modern és funkcionális környezet aktívan segíti az agilis munkafolyamatokat és a gyors döntéshozatatl. Korábban a dunai panoráma volt a Torony legfőbb vonzereje, a felújítás után az Y-és Z-generációs munkavállalók számára is szerettünk volna otthonos környezetet kialakítani, ennek érdekében kerültek kialakításra különböző nappali jellegű terek, ahol otthoni, kényelmes körülmények között történhet a munkavégzést.
 
2018. októberében kezdődtek a munkálatok és a folyamat lényegi része határidőre - 2019. június közepéig lezajlott. A felmérési-, tervezési- és döntési szakasz párhuzamosan 9 hónap alatt pörgött le, ami egyáltalán nem gyakori. Egy nagy átalakítás változással jár - el akartuk kerülni a negatív érzéseket. Demokratikus és tanulságos párbeszéd alakult ki először a vezetőkkel, majd a munkatársakkal.
 
Hiszünk benne, hogy sikerült inkorporálni a már kialakult szokásokat és formákat az új, innovatív környezetbe, így egy olyan munkavállaló-barát munkahelyet hozva létre, ami pörgős, kényelmes, modern szemléletű munkavégzést tesz lehetővé.