en

KPMG

2014 augusztus, Vision Towers, 1134 Budapest, Váci út 31., 11000m2

A KPMG a "Big 4”-ként emlegetett nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cégek egyike. A társaság 750 munkatársával a Váci úton található, idén átadott Vision Towers irodaház északi szárnyának szintjeire költözött augusztusban, közel 11 ezer m2 területre.

 

A tervezési folyamatot a racionális térszervezés mellett az eleganciára való törekvés vezérelte. A reprezentatív tereket - lobby, konferenciatermek, igazgatói szint- minőségi anyaghasználat jellemzi, a visszafogott színhasználat mellett a felületeket textúrák és árnyalatok játékával igyekeztünk gazdagítani.

 

A lobby feszes szerkesztésének oldására a térfalakon pixelátmenetes grafikát és sötétre festett mennyezetet alkalmaztunk, organikus lámpakompozíciót terveztünk. A végfalon a magyar kortárs képzőművészet jeles szereplői között meghirdetett képzőművészeti pályázat keretében kiválasztott, Mengyán András által készített műalkotás látható.

Az irodai szintek kikapcsolódást szolgáló tereiben - konyha, work café, breakout - megjelennek erősebb színek, grafikáiban játékosabb formák is.

 

Az irodát a belsőépítészet és a vállalat arculatának összhangja, valamint a cég által képviselt, minőséghez és filozófiához illő és méltó hangulat megteremtése miatt érdemesnek találták arra, hogy „Az Év Irodája 2014” díjra jelöljék.