en

Skyscanner

2015 szeptember, Budapest,
2015. évben kezdődött az Astoriához közeli K6 irodaházban levő iroda újratervezése.   A projekt alatt végig szorosan együttműködve dolgoztunk a cég munkatársaival, hogy a dolgozók igényeinek figyelembe vételével fiatalos irodát tervezhessünk. 
A hat szintes iroda 2-3-4. szintjén hasonló alaprajzi struktúra alakult ki. Az irodatér kialakítását nehezítette, hogy csupán az utcafronton találhatók ablakok, így a teret  a homlokzat felé kellett nyitni annak érdekében, hogy a munkaterületnek természetes fényt lehessen biztosítani.
Két oldalt tárgyalók és kollaborációs helyiségeket egészítik ki a területet, amelyeknél egy-egy legófal, nomád munkaállomás, vagy éppen a mobileszközöknek tervezett töltőállomás teszi egyedivé a megjelenést. A bejáratnál egy OSB-lapokból készült bokszot alakítottunk ki, amely nemcsak fiatalos megjelenést biztosít, hanem diszkrét megoldást is nyújt a kabátok, cipők és a szelektív hulladék tárolására.
Az emeleteken további munkaállomásokat is létrehoztunk, hogy a cég más irodáiban dolgozó munkatársak is elférhessenek. Az egyedileg gyártott hangelnyelő gumipadlón a színes négyzeteken a Skyscanner színei jelennek meg. Az álmennyezet egy nyomtatott áramkört jelenít meg, amelyek mintái a töltőállomásokon vagy épp virágtartó állványokon is láthatóvá válnak..
 
Kiemelten fontos szempont volt az ergonómia szem előtt tartása. Állítható magasságú asztalok, monitorállványok, ergonomikus székek biztosítják az egészséges munkavégzést, írható falak teszik még komfortosabbá a napi feladatok ellátását.
A szintenként kialakított közös konyha helyett biciklitároló, szerverszoba, zuhanyzó valamint zen szoba gazdagítja a teret.
Az ötödik emeleten élénk színekkel került kialakításra a közösségi tér és az étkező.
A dolgozóknak üveglépcsőn megközelíthető, műfüves galérián elhelyezett pihenőbútorok állnak rendelkezésre a hatékony relaxációhoz.
A hatodik emeleten kialakított rendezvényterem tovább funkcióval egészíti ki az irodateret.
A  tervezés során a munkatársak bevonása, igényeik alapos felmérése, egyeztetése nélkülözhetetlen volt a sikeres megvalósuláshoz.