Hírek

Az Év irodája shortlisten a munkáink

NovoNordisk

A design koncepció a vállalati arculatból levezetett skandináv egyszerűséget és otthonosságot képviseli. A fehér és a fa felületek mellett a kék különböző árnyalata jelenik meg, amit meleg narancs színű bútorok egészítenek ki. A koncepció lényeges eleme a biofilia, a növényeknek a well being és a dekoratív funkcióik mellett fontos szerepük van az egyterű iroda tagolásában, a munkacsoportok vizuális leválasztásában.

Airfrance KLM iroda

Az Airfrance KLM a shared desk rendszer bevezetésével párhuzamosan a meglévő iroda felújítása mellett döntött, melynek tervezési és projekt menedzsment feladataival is a MádiLáncos Studio-t bízta meg. A tér újraszervezése során normál bench rendszerű munkaállomások mellett a cél az egyéb, munkavégzésre is alkalmas, otthonos, flexibilis helyek kialakítása volt. A korábbi monoton alaprajzi szervezés az asztalok közé ékelt hot deskek, közösségi asztalok elhelyezésével került feloldásra. A középső mag - mely a mag két oldalán ülő munkavállalók kommunikációját gátolta – több helyen áttörésre került, ezzel átjárást biztosítva az osztályok között. Az átkötést kényelmes fotelekkel és kanapékkal bútorozva kollaborációs zónák jöttek létre.

NN Biztorsító

Az alaprajzi rendszer fő szervezője az irodaterület középpontjában elhelyezésre került canteen volt, melynek pozíciója szimbolikus jelentőséggel bír.  Ez a munkavállalók találkozásának központi tere, ami ebédidőben az étkezés helyszíne, azon kívül viszont work café-ként funkcionál. Ennek terét egy középen álló konyhasziget tagolja, kisebb, otthonos zónákat kialakítva, ahol a változatos bútorozás egyaránt lehetőséget ad a fókuszált egyéni, és a kisebb csoportos munkavégzésre is.  

Egon Zehnder

A klasszikus, elegáns, nagybelmagasságú terekben a cég értékeit tükröző, otthonos környezet kialakítása volt a cél. Megismerve az itt dolgozók munkamódszerét és a szükséges funkciókat a MádiLáncos Studio a tér adottságaiból előnyt kovácsolt és tiszta, átlátható térkapcsolatokat tervezett. Az új Egon Zehnder iroda egy kiváló példa arra, hogy a klasszikus terek és a modern irodakialakítás harmonikus szimbiózisban élhet együtt.

OTP Kálvin tér

A letisztult munkafelület, a kábelmentes eszközök használata, a kifordítható monitor és az asztallap kialakítása segítik az ügyfelek közvetlenebb, shoulder-to shoulder kiszolgálást. A fiatalabb generációt a várakozó bútorok közelében kialakított, gyereksarok várja. A háttérterületek megújításával a munkatársak tágasabb teakonyhát kaptak, ami a reggeli meetingeknek és napközbeni pihenésnek biztosít kellemes környezetet. Az új belsőépítészeti elemek - az OTP Bank arculati színeihez illesztett, organikus mintában rakott szőnyegburkolat, a falakon és beépített bútorokon használt tölgy felületek, az egyedi design tapéták, a kényelmes, változatos ülőbútorok és a filccel kasírozott függesztett lámpák együttese alkotja az új, otthonos bankfióki környezetet.

Kálmán Imre 20 Irodaház

Az épület egy remek példája annak, hogyan lehet egy régi épület szellemét és hangulatát megőrizve új, a mai igényeket is kielégítő, új funkcióval megtölteni. Külön érdekesség az épület története, illetve az alaprajz különböző funkcióra való alkalmassága, amelyet az is bizonyít, hogy az elmúlt 125 évben bérházként, irodaként is működött, sőt oktatási funkció is tervezett volt. A 2. ütemben az épület alatt egyedi, autóliftes parkolórendszerrel 8 db parkolóhely került kialakításra, amely a belvárosi lokációból adódóan komoly hozzáadott értéket képvisel.

Hanon Systems Kft.

A belső tér tervezését inspirálta az ipari környezet, amit finomítanak a szőnyegen és a falakon megjelenő színfoltok, fafelületek. A homlokzaton használt tört vonalak a belső térben is megjelennek a világítótesteken, szőnyeg kiosztásban és a falfestésben. A lebegő álmennyezeti mezők gondoskodnak a csarnok megfelelő teremakusztikájáról. A tervezés és a kivitelezés során kihívást jelentett, hogy biztosítani kellett az iroda folyamatos működését. Az új épületrész elkészülése és a csapat költözése után következhetett a meglévő rész felújítása. A dolgozóknak egyértelműen pozitív változást jelent, hogy a régi, magas paravános „cubicle”-ök után, világos és nagy terekbe költözhettek, ahol 4-6 fős workbenchek biztosítják a hatékony, közös munkavégzést. A korábbi kicsi és sötét teakonyha helyett egy 80 m2-es Work Café, illetve, kellemes idő esetén belső kertekké alakított átriumok sora várja a felfrissülni vágyó munkatársakat. A megbízó és tervező együttműködése nyomán olyan épület jöhetett létre, amely jól tükrözi a Hanon Systems autóipari jelentőségét, a vállalat értékeit, és az itt dolgozók innovatív mérnöki hozzáállását.