Projektek|Kereskedelem 

OTP arculat

  • 1085, Budapest, Kálvn tér 12 / Kálvin Square irodaház
  • 226 m 2 | 8 fő
  • Kereskedelem, iroda
  • átadás éve: 2020

Az OTP Bank a Kálvin téri fiókot jelölte ki az arculati pályázat pilotjaként, az új fióki koncepciót erre dolgozták ki a meghívott tervezők. Az OTP projektcsapat a MádiLáncos Studioval kezdte el az intenzív munkát a megvalósítás érdekében. A pilot fiók tervezése workshopok sorozatával kezdődött, amelyeken a hitelintézet számos központi területe, ügyfél élmény szakértők és fiókhálózati munkatársak is részt vettek. A fiók alaprajzi elrendezése többszörös iteráció, az ügyfélútvonal elemzése és optimalizálása útján alakult ki. Az egyedileg tervezett munkahelyekről, tanácsadói bútorokról papír, majd fa prototípusok készültek. A prototípusokat működő fióki környezetben próbálták ki, hogy az ügyintézők, és az ügyfelek véleménye is beépülhessen az új fiókokba kerülő, végleges munkaállomások kialakításába.

A Kálvin téri fiókot, rövid teszt üzem után 2020 március 5-én adták át az ügyfeleknek. Az ügyfeleket a megnövelt méretű, 24 órás önkiszolgáló zóna fogadja, ahol gyors készpénzes tranzakciókat önkiszolgáló eszközök, okos ATM-ek segítségével intézhetik. Az ügyféltérbe lépve magas várakozó asztal fogadja az ügyfeleket, itt tableteken és okos telefonokon megismerhetik a bank digitális csatornáit, applikációit, illetve tranzakciókat intézhetnek az ügyfélszolgálati munkatárs támogatásával. Innen jutnak a készpénzes és gyorspultokhoz, ahol az egyszerűbb tranzakciókat végezhetik. Beljebb, a fiók csendesebb, szeparáltabb részében kényelmes, telefontöltővel felszerelt foteleken várakozhatnak a tanácsadókhoz érkező ügyfelek. A tanácsadói munkahelyeket egyedi tervezésű, kárpitozott felületű akusztikus paravánok választják el, biztosítva a diszkrét ügyintézést.

A letisztult munkafelület, a kábelmentes eszközök használata, a kifordítható monitor és az asztallap kialakítása segítik az ügyfelek közvetlenebb, shoulder-to shoulder kiszolgálást. A fiatalabb generációt a várakozó bútorok közelében kialakított, gyereksarok várja. A háttérterületek megújításával a munkatársak tágasabb teakonyhát kaptak, ami a reggeli meetingeknek és napközbeni pihenésnek biztosít kellemes környezetet. Az új belsőépítészeti elemek - az OTP Bank arculati színeihez illesztett, organikus mintában rakott szőnyegburkolat, a falakon és beépített bútorokon használt tölgy felületek, az egyedi design tapéták, a kényelmes, változatos ülőbútorok és a filccel kasírozott függesztett lámpák együttese alkotja az új, otthonos bankfióki környezetet.